Volop verbinding tijdens Jong Brabant Connect

Donderdag 16 mei vond op het provinciehuis in Den Bosch de eerste editie van Jong Brabant Connect plaats. Een verbindend event voor 200 jonge ambtenaren uit de provincie Brabant, georganiseerd door FUTUR in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, de gemeente Eindhoven, de gemeente Meierijstad, de gemeente Tilburg, de Omgevingsdienst Brabant-Noord en waterschap Aa en Maas.

Het idee voor Jong Brabant Connect ontstond eerder in het jaar: hoe mooi zou het zijn om alle jonge ambtenaren in Brabant met elkaar te verbinden? Gelukkig waren er al heel wat lijntjes, maar ook was er nog veel ruimte om de verbinding te versterken. Acht organiserende partijen hebben de handen ineen geslagen om er een mooi netwerkevent van te maken op 16 mei. De provincie stelde het provinciehuis beschikbaar als locatie, waar de genodigden een mooie middag konden beleven.

Jonge ambtenaar van het jaar

Plenaire aftrap met jonge ambtenaar van het jaar

De middag werd afgetrapt met een gesprek met Daniëlle Arts, wijkboa bij de gemeente Tilburg en Jonge Ambtenaar van het Jaar. Zij deelde haar ervaringen met de zaal en maakte het werk van boa's een stuk inzichtelijker. Vervolgens volgden er plenaire lezingen over ethiek op het werk en digitale ontwikkeling en technologie. Thema's waar elke ambtenaar mee te maken heeft of krijgt en dus perfect voor een gezamenlijke aftrap.

Workshops

Na het plenaire gedeelte stonden er zes verschillende workshops op het programma. Van een netwerkworkshop door FUTUR tot een moral design game en van een rondleiding door het provinciehuis tot een spel over waarden. Met als bedoeling om elkaar beter te leren kennen en tegelijkertijd inhoud en verbinding te combineren. Na de workshops was het tijd voor een welverdiende borrel, waarbij de 200 jonge ambtenaren verder met elkaar in gesprek konden.

Jong Brabant netwerkevent