Jong Limburg komt samen tijdens netwerkevent

In de provincie Limburg werken vele jonge ambtenaren, bij de provincie, bij het waterschap, bij gemeenten. Maar hoe werk je zo goed mogelijk samen? Dat gaat alleen als je elkaar kent, precies wat centraal stond bij de eerste Jong Limburgdag op 18 juni.

Dinsdag 18 juni stond in het teken van netwerken, verbinden en vooral ook ontdekken wat verschillende overheidslagen precies doen. Daarvoor hadden FUTUR, de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en waterschap Limburg een mooi programma samengesteld. Te beginnen met een collegetour. Dijkgraaf Saskia Borgers, gedeputeerde Michael Theuns en wethouder Hubert Mackus van de gemeente Maastricht, beantwoordden vragen uit de zaal en deelden levendige anekdotes over de kracht van samenwerking, het samenspel tussen ambtenaar en bestuurder en de connectie tussen Limburg en de rest van Nederland.

Netwerken in Limburg

Netwerken in optima forma

Daarna was het de beurt aan FUTUR om een netwerkworkshop te verzorgen. Met daarbij aandacht voor de kracht van een sterk netwerk en welke vaardigheden je kunt inzetten om beter voor de dag te komen bij netwerken. Een stukje theorie werd gevolgd door veel interactie, waarbij de meer dan 100 aanwezigen zelf aan de slag gingen om best practices uit te wisselen. De sfeer zat er al goed in en dat zorgde ervoor dat de netwerkworkshop perfect overging in de afsluitende netwerkborrel, om nog meer verbinding te maken met elkaar.

Inzicht en contact

De reacties achteraf waren positief. Veel aanwezigen hadden een veel beter beeld bij de opgaven van de diverse overheidsorganisaties. En daarbij kregen de deelnemers aan de Limburgdag ook meer inzicht in hoe je voor dezelfde opgaven met elkaar te maken hebt vanuit een ander perspectief. Dat helpt enorm in het dagelijks werk en natuurlijk draagt ook bij dat nu meer dan 100 jonge ambtenaren elkaar weten te vinden indien nodig.