Gezocht:Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019!

Ready, set, GO! De nominatie periode voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 is geopend. Het thema voor de ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’ verkiezing 2019 is ondernemerschap. Ben of ken jij een actieve jonge ambtenaar die geen twijfel kent of beslissingen uitstelt, maar DOET?

Je hebt tot 30 september 2018 om deze actieve jonge ambtenaar te nomineren! Ga snel naar het aanmeldformulier en meld jouw kandidaat aan!

Jelle van Haaster is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018!

Tijdens de verkiezingsavond van donderdag 18 januari 2018 is Jelle van Haaster, researcher cyber bij het ministerie van Defensie, verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018. Dwight van van de Vijver won de publieksprijs.

Juryvoorzitter Simone Roos prees Jelle van Haaster om zijn bijzondere talent en zijn vermogen om op zichzelf te reflecteren. “Jelle heeft een mooie mix van begeerlijke skills op het gebied van ICT en een maatschappelijke drive”. Ze noemde hem creatief, authentiek en origineel. De promovendus op het gebied van cyber mag een jaar lang jonge ambtenaren vertegenwoordigen als toonbeeld van een ambtenaar die verandering brengt. Voorzitter van FUTUR, Emke Westra: “We zijn trots op Jelle als ambassadeur. In de huidige samenleving die constant in beweging is spelen jonge ambtenaren een belangrijke rol. Jelle is vernieuwend, kan goed luisteren en weet impact te hebben.”

Connect with Jelle! Connect @jajelle

Dwight van van de Vijver

Winnaar van de publieksprijs

Dwight van van de Vijver (inspecteur en boegbeeld bij de Nationale Politie) sleepte de publieksprijs in de wacht. De afgelopen periode kon daarvoor via de website van FUTUR gestemd worden. Dwight haalde 45% van de stemmen en won een opleidingscheque van de Bestuursacademie ter waarde van €5000,-.

Wat doet de Jonge Ambtenaar van het Jaar?

Elk jaar organiseert FUTUR de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar (JAvhJ) om jonge ambtenaren in de spotlights te zetten. Dit jaar is het thema ‘Verandervoerders’. Met een buitenwereld die constant in beweging is, kan de overheid niet blijven doen wat ze altijd al deed. Verandering is geen doel op zich, maar een middel om bij de tijd te blijven. Veel overheidsorganisaties proberen te anticiperen op komende ontwikkelingen. Jonge ambtenaren spelen hierin een belangrijke rol. Ze worden niet belemmerd door ervaring en doordat ze zijn opgegroeid in een andere generatie, kijken zij anders naar de wereld. Zij zien veranderingen vaak sneller aankomen en kunnen dat vertalen naar hun werk. Wat door de een als baanbrekend wordt gezien wordt door een jonge ambtenaar als een vanzelfsprekendheid ervaren.

FUTURPROOF

Stichting FUTUR en jonge ambtenaren netwerk Jong Beleg presenteren de FUTURPROOF award! Deze prijs wordt uitgereikt aan een overheidsorganisatie die anticipeert op de toekomst en inzet op verjonging.

Gemeente Stichtse Vecht, gemeente Zaanstad en de gemeente Hengelo maken kans op de eerste FUTURPROOF award. Tijdens de finaleavond van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar op 18 januari 2018 krijgt de organisatie die voorop loopt de award.

Lees verder