Michelle Kames Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022!

Tijdens de feestelijke live show van FUTUR op donderdag 20 januari is Michelle Kames, senior opgavemanager Werken en Ontmoeten van de gemeente Den Haag verkozen tot de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022.

Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022 

Michelle liet volgens de vakjury zien dat jong én ervaren een prachtige combinatie is en dat ze met haar lef en energieke uitstraling de jonge ambtenaar dit jaar een nóg groter podium kan geven. 

Finalisten

Drie finalisten streden om de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar: Marc Wessels van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Martin Chaigneau van de gemeente Utrecht en Michelle Kames van de gemeente Den Haag. De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door FUTUR, hét jonge ambtenaren netwerk van Nederland. Net zoals vorig jaar dit jaar ook weer via een live show. Na een uitgebreide selectieprocedure beantwoordden de finalisten tijdens de live show onder andere vragen uit het publiek. Het thema van de verkiezing van dit jaar was jong én ervaren. Want ook als jonge ambtenaar heb je belangrijke ervaring! De winnaar krijgt een opleidingscheque beschikbaar gesteld door de  Bestuursacademie Nederland

Jury oordeel

Lovende woorden over alle 3 de finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022 verkiezing. Marc heeft laten zien dat hij werk en privé met enthousiasme weet te combineren, is niet bang ook de juryleden wat advies mee te geven en koppelt zijn frisse inzichten aan zijn ervaring. Marc is een echte verbinder volgens de Jury. Martin werkt vanuit het bewonersperspectief en heeft daarin krachtig contact met de mensen in de wijk. Hij weet de verbinding te leggen en is een doorzetter. Martin kan niet wachten het land in te gaan en als ambassadeur iedereen enthousiast te maken over het zijn werk als ambtenaar! Michelle is door de jury als winnaar gekozen omdat zij niet bang tegen te spreken en goed luistert naar de mensen om haar heen. Met haar energie uitstraling en welbespraaktheid noemt de jury haar een overtuigende powervrouw. 

Winnaar van de publieksprijs

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

Stichting FUTUR

FUTUR is hét landelijke netwerk van én voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij overheidsorganisaties in Nederland. FUTUR streeft naar een publieke sector die zich blijft uitdagen en vernieuwen door de stem van de jonge ambtenaar te laten horen.

FUTUR wil voor de jonge ambtenaar een platform zijn, voor Jonge Ambtenaren Netwerken een sparringpartner en voor overheden een verbindende gesprekspartner. FUTUR brengt jonge ambtenaren met elkaar in contact voor netwerkvorming, uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën. FUTUR weet wat er onder jonge ambtenaren leeft. Door slimme partnerships en een voortrekkersrol te nemen vertolkt FUTUR de stem van jonge ambtenaren richting werkgevers en partners binnen en buiten de overheid en vertelt over de grote waarde van jonge mensen in de publieke sector.

FUTURPROOF

De FUTURPROOF award wordt ieder jaar uitgereikt aan de overheidsorganisatie die voorop loopt met verjongen en toekomstgericht is. Omdat een trotse organisatie hier aan bijdraagt, ging FUTUR voor de FUTURPROOF-award 2021 samen met partner Driessen op zoek naar een trotse organisatie die het trots zijn toejuicht en aanjaagt onder haar medewerkers én daarbuiten. Bij trots valt in de eerste plaats te denken aan werkgeluk, een belangrijke pijler die het werk van een ambtenaar naar een hoger niveau brengen.

In 2022 is deze award niet uitgereikt.

Lees verder

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!