Gezocht:Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020!

Ready, set, GO! De nominatieperiode voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020 is geopend! FUTUR gaat op zoek naar de stoutste jonge ambtenaar van het jaar 2020! Wij zoeken die ene jonge ambtenaar die weet hoe het is om tegen de grenzen aan te schuren omwille van het maatschappelijk belang. Iemand die durft te experimenteren, zonder rare dingen te doen, fouten durft te maken, kwetsbaar durft te zijn en lef heeft.

Brandon Pouw is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019!

Tijdens de verkiezingsavond van donderdag 17 januari 2019 is Brandon Pouw, Beleidsmedewerker Bestuurlijke Zaken bij de Provincie Zuid-Holland, verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019. De publieksprijs is gewonnen door Neeltje van der Heijden.

Brandon Pouw werd door juryvoorzitter Marieke van Wallenburg omschreven als ‘een verbinder pur sang’. De jury gaf aan dat hij in verbinding staat met zijn stakeholders, zijn organisatie (Provincie Zuid-Holland) en zichzelf. Daarnaast is Brandon ondernemende ambtenaar omdat hij anderen de ruimte geeft, inspeelt op behoeften in de samenleving en door te werken aan maatschappelijke innovatie. Hij is met de titel het toonbeeld van dé ondernemende jonge ambtenaar en mag deze titel heel 2019 dragen. Voorzitter van FUTUR, Tim Smit geeft aan: “Brandon is een verbinder, mooi om te zien hoe deze jonge ambtenaar samen met partners werkt aan oplossingen voor complexe vraagstukken.”

Connect with Brandon! Connect @jajelle

Neeltje van der Heijden

Winnaar van de publieksprijs 2019

Neeltje van der Heijden is bestuursadviseur bij Gemeente ’s-Hertogenbosch. Ze sleepte de publieksprijs van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 verkiezing binnen met maar liefst 43% van de stemmen. Ze won hiermee een training van het A&O-fonds Gemeenten en een visual met sfeerimpressie van de finaleavond, gemaakt door visual artist Frederique Marks.

Wat doet de Jonge Ambtenaar van het Jaar?

Elk jaar organiseert FUTUR de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar (JAvhJ) om jonge ambtenaren in de spotlights te zetten. Dit jaar is het thema ‘Verandervoerders’. Met een buitenwereld die constant in beweging is, kan de overheid niet blijven doen wat ze altijd al deed. Verandering is geen doel op zich, maar een middel om bij de tijd te blijven. Veel overheidsorganisaties proberen te anticiperen op komende ontwikkelingen. Jonge ambtenaren spelen hierin een belangrijke rol. Ze worden niet belemmerd door ervaring en doordat ze zijn opgegroeid in een andere generatie, kijken zij anders naar de wereld. Zij zien veranderingen vaak sneller aankomen en kunnen dat vertalen naar hun werk. Wat door de een als baanbrekend wordt gezien wordt door een jonge ambtenaar als een vanzelfsprekendheid ervaren.

FUTURPROOF

Stichting FUTUR en jonge ambtenaren netwerk Jong Beleg presenteren de FUTURPROOF award! Deze prijs wordt uitgereikt aan een overheidsorganisatie die anticipeert op de toekomst en inzet op verjonging.