Gezocht: Jong Ambtenaren Netwerk van het Jaar 2022!

Dit jaar wordt voor het eerst de Jong Ambtenaren Netwerk award uitgedeeld! FUTUR zou niet bestaan zonder de jonge ambtenaren netwerken (JAN's) die bij ons aangesloten zijn. Om deze netwerken nog eens extra in het zonnetje te zetten, kiezen we dit jaar hét jonge ambtenaren netwerk dat zich afgelopen jaar volop heeft ingezet voor haar leden leden. Ook hier is het thema: "Jong én Ervaren”.

Maar wat bedoelen we nou met Jong én Ervaren? Er wordt vaak gedacht dat jonge ambtenaren niet ervaren genoeg zijn om eigen beslissingen te nemen, of beleid zelfstandig te kunnen schrijven. Maar hier is FUTUR het niet mee eens! Iedereen die al op jonge leeftijd een bijbaan gehad heeft, zich via vrijwilligerswerk heeft ingezet voor de maatschappij, actief is geweest bij een vereniging heeft ervaring opgebouwd! Daarnaast kunnen jonge ambtenaren (tot 36 jaar) er al heel wat mooie jaren aan ervaring bij de overheid op hebben zitten! Óok kijken jonge ambtenaar geheel anders aan tegen de uitdagingen van de toekomst, dan iemand die er al jaren werkt. De ervaring van FUTUR is dat dit tot mooie inzichten leidt!

KANS MAKEN

Om kans te maken op de award is het van belang dat jouw jonge ambtenaren netwerk zich bezig houdt met het thema Jong én Ervaren Ambtenaar. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van jonge ambtenaren om het 'podium te pakken' binnen jouw organisatie, of het actief in gesprek gaan met management of directie om de stem van de jonge ambtenaar te laten horen! Om als JAN kans te maken op deze award moet je netwerk aangesloten zijn bij FUTUR. Ben je dit nog niet? Geen probleem, meld je netwerk dan snel aan!

NOMINEREN EN AANMELDEN

Ben jij onderdeel van het netwerk waar FUTUR naar op zoek is? Of weet jij meteen welk netwerk wij bedoelen? Nomineer het netwerk nu! Nomineren kan vanaf 29 augustus tot 26 september 2021 op deze website.

De winnaars van de Jonge Ambtenaar van het Jaar, de FUTURPROOF award en het Jonge Ambtenaren Netwerk van het Jaar wordt bekend gemaakt tijdens het verkiezingsfeest op 20 januari 2022.

Bekijk ook de aftermovie van het verkiezingsfeest van vorig jaar.

Nomineer

Jong Ambtenaren netwerk 2022!

Dit jaar wordt voor het eerst de Jong Ambtenaren Netwerk award uitgedeeld! FUTUR zou niet bestaan zonder de jonge ambtenaren netwerken (JAN's) die bij ons aangesloten zijn. Om deze netwerken nog eens extra in het zonnetje te zetten, kiezen we dit jaar hét jonge ambtenaren netwerk dat zich afgelopen jaar volop heeft ingezet voor haar leden leden. Ook hier is het thema: "Jong én Ervaren”.

De FUTURPROOF award wordt ieder jaar uitgereikt aan de overheidsorganisatie die voorop loopt met verjongen en toekomstgericht is. Omdat een trotse organisatie hier aan bijdraagt, ging FUTUR voor de FUTURPROOF-award 2021 samen met partner Driessen op zoek naar een trotse organisatie die het trots zijn toejuicht en aanjaagt onder haar medewerkers én daarbuiten. Bij trots valt in de eerste plaats te denken aan werkgeluk, een belangrijke pijler die het werk van een ambtenaar naar een hoger niveau brengen.

Nomineer

Sinds 2002 organiseert stichting FUTUR de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Met de verkiezing wil FUTUR het imago van de overheid als werkgever verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. De finalisten werden geselecteerd uit meer dan 70 nominaties. De verkiezingsavond werd gepresenteerd door Fien Vermeulen, Radio-Dj bij Q-music. Tim Smit: “Met de Jonge ambtenaar van het Jaar laten we zien over hoeveel talent de publieke sector beschikt en hoe organisaties zorgen voor vernieuwing.”

Stichting FUTUR

FUTUR bestaat uit tien bestuursleden die werken voor de publieke sector en zetten zich naast hun werk vrijwillig in voor FUTUR. De focus van FUTUR richt zich op het verbinden van (netwerken van) jonge ambtenaren, het vernieuwen van de overheid door het verbeteren van het imago van de overheid en het vertellen over de meerwaarde van de jonge ambtenaar. Ten slotte heeft FUTUR als missie het vertolken van de stem van de jonge ambtenaar. Naast de verkiezing organiseert FUTUR ook andere (netwerk)evenementen voor jonge ambtenaren, ontmoetingen met sleutelfiguren uit de politiek en het openbaar bestuur én heeft FUTUR een actieve rol op carrière-evenementen.

Jonge Ambtenaar van het Jaar

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

Lees verder

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!