Jong Defensie is het Jonge Ambtenaren Netwerk van het Jaar 2022!

Nieuw dit jaar was de verkiezing Jonge Ambtenaren Netwerk van het Jaar, de drie JAN’s waren zeer gewaagd aan elkaar. Jong Defensie heeft uiteindelijk de Jonge ambtenaren uit Amsterdam (JAN.) en de jonge ambtenaren uit Zeeland (JAZ) verslagen en neemt de winst meer naar huis.

Jury oordeel 2022

De jury noemt alle 3 de finalisten van de Jonge Ambtenaren Netwerk 2022 verkiezing inspirerende voorbeelden voor andere Jonge Ambtenaren Netwerken, omdat zij laten zien hoe je impact kan maken binnen je organisatie. Jonge Ambtenaren Zeeland (JAZ) hebben in 2 jaar tijd al een groot netwerk opgebouwd met draagvlak bij zowel jonge ambtenaren als wethouders. Jonge Ambtenaren Netwerk Amsterdam (JAN.) laat met hun werk zien hoe zij de visie van de Amsterdam als diverse stad vertalen naar mooie initiatieven en activiteiten binnen hun eigen organisatie. De jury koos Jong Defensie als winnaar van het JANvhJ2022! Zij laten zien dat de formele en informele hiërarchie van hun organisatie te omzeilen is om zo nóg meer impact te maken voor de jonge ambtenaren in hun organisatie. 

Jonge Ambtenaren Netwerk van het Jaar

FUTUR zou niet bestaan zonder de jonge ambtenaren netwerken (JAN's) die bij ons aangesloten zijn. Om deze netwerken nog eens extra in het zonnetje te zetten, kiezen we dit jaar hét jonge ambtenaren netwerk dat zich afgelopen jaar volop heeft ingezet voor haar leden leden. Ook hier is het thema: "Jong én Ervaren”.De FUTURPROOF award wordt ieder jaar uitgereikt aan de overheidsorganisatie die voorop loopt met verjongen en toekomstgericht is. Omdat een trotse organisatie hier aan bijdraagt, ging FUTUR voor de FUTURPROOF-award 2021 samen met partner Driessen op zoek naar een trotse organisatie die het trots zijn toejuicht en aanjaagt onder haar medewerkers én daarbuiten. Bij trots valt in de eerste plaats te denken aan werkgeluk, een belangrijke pijler die het werk van een ambtenaar naar een hoger niveau brengen.

In 2022 is deze award niet uitgereikt.

Sinds 2002 organiseert stichting FUTUR de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Met de verkiezing wil FUTUR het imago van de overheid als werkgever verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. De finalisten werden geselecteerd uit meer dan 70 nominaties. De verkiezingsavond werd gepresenteerd door Fien Vermeulen, Radio-Dj bij Q-music. Tim Smit: “Met de Jonge ambtenaar van het Jaar laten we zien over hoeveel talent de publieke sector beschikt en hoe organisaties zorgen voor vernieuwing.”

Stichting FUTUR

FUTUR bestaat uit tien bestuursleden die werken voor de publieke sector en zetten zich naast hun werk vrijwillig in voor FUTUR. De focus van FUTUR richt zich op het verbinden van (netwerken van) jonge ambtenaren, het vernieuwen van de overheid door het verbeteren van het imago van de overheid en het vertellen over de meerwaarde van de jonge ambtenaar. Ten slotte heeft FUTUR als missie het vertolken van de stem van de jonge ambtenaar. Naast de verkiezing organiseert FUTUR ook andere (netwerk)evenementen voor jonge ambtenaren, ontmoetingen met sleutelfiguren uit de politiek en het openbaar bestuur én heeft FUTUR een actieve rol op carrière-evenementen.

Jonge Ambtenaar van het Jaar

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

Lees verder

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!