FUTURPROOF award

2022

Sinds 2018 wordt ieder jaar de FUTURPROOF award uitgereikt aan de overheidsorganisatie die voorop loopt met verjongen en toekomstgericht is. Helaas hebben wij dit jaar te weinig nominaties ontvangen om deze award in 2022 uit te reiken.

De organisaties die wel genomineerd zijn, hebben we op de hoogte gesteld en de optie gegeven om mee te dingen in de Jonge Ambtenaren Netwerk award. Dit is een nieuwe award waar in januari voor het eerst om gestreden gaat worden.

Bekijk ook de aftermovie van het verkiezingsfeest van vorig jaar.

Waterschap Aa en Maas wint de FUTURPROOF-award 2021!

Tijdens FUTUR LIVE! is het Waterschap Aa en Maas verkozen tot de FUTURPROOF organisatie 2021. De FUTURPROOF-award wordt uitgereikt aan de organisatie die de meeste ontwikkelingen maakt op het gebied van jongeren aantrekken en behouden en inspelen op de toekomst.

FUTURPROOF organisatie 2021

Waterschap Aa en Maas heeft terecht gewonnen volgens de juryleden! De organisatie kenmerkt zichzelf doordat zij hard werken aan vernieuwing. De organisatie maakt zich sterk voor de persoonlijke ontwikkeling van talenten en autonomie. Een tweede voorbeeld is dat zij een samenwerkingsverband hebben met een jeugdbestuurder om jongere talenten te bereiken en te informeren over de organisatie Waterschap. Een brede groep medewerkers van de Waterschap wisten de juryleden te overtuigen dat zij naast verjonging ook het werkgeluk, de maatschappelijke impact en samenwerkingen hoog in het vaandel hebben staan. Het waterschap Aa en Maas mag nu de titel ‘FUTURPROOF 2021’ hanteren. Ze namen het op tegen onder andere het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum en de gemeente Lelystad. Het Waterschap Aa en Maas krijgt een cheque aangeboden van DisGover waarmee de organisatie brainstormsessies kan laten organiseren, een workshop ‘online faciliteren’ kan krijgen of een action learning project. Ook krijgt het waterschap een mooi plakkaat voor aan de gevel. 

De FUTURPROOF-award wordt ieder jaar uitgereikt aan de organisatie die zich het meest inzet voor verjonging en vernieuwing in de publieke sector.

Winnaar van 2019, CIV Rijkswaterstaat, geeft aan dat sinds het winnen van de prijs 60% van de nieuwe medewerkers jonge ambtenaren betreft. Een signaal dat young professionals graag voor de publieke sector werken in een organisatie die zich voor hen open stelt.

In 2020 werd de award uitgereikt aan de gemeente Hollands Kroon! Deze gemeente scoorde hoog op de : jong, werkgeluk, buiten de gebaande paden gaan en leren in een veilige werkomgeving. De gemeente onderscheidt zich door haar unieke DNA dat in alle aspecten van de organisatie zichtbaar is. Een DNA dat gebaseerd is op kernwaarden als lef, bevlogenheid, vertrouwen, contact, respect en innovatie. “Anders is hier standaard” aldus de jury. Hiermee trekken ze veel jonge ambtenaren aan en dat maakt dat de gemeente Hollands Kroon volgens het juryoordeel volledig FUTURPROOF is. Zij zijn hét ultieme voorbeeld voor andere organisaties.

Sinds 2002 organiseert stichting FUTUR de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Met de verkiezing wil FUTUR het imago van de overheid als werkgever verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. De finalisten werden geselecteerd uit meer dan 70 nominaties. De verkiezingsavond werd gepresenteerd door Fien Vermeulen, Radio-Dj bij Q-music. Tim Smit: “Met de Jonge ambtenaar van het Jaar laten we zien over hoeveel talent de publieke sector beschikt en hoe organisaties zorgen voor vernieuwing.”

Stichting FUTUR

FUTUR bestaat uit tien bestuursleden die werken voor de publieke sector en zetten zich naast hun werk vrijwillig in voor FUTUR. De focus van FUTUR richt zich op het verbinden van (netwerken van) jonge ambtenaren, het vernieuwen van de overheid door het verbeteren van het imago van de overheid en het vertellen over de meerwaarde van de jonge ambtenaar. Ten slotte heeft FUTUR als missie het vertolken van de stem van de jonge ambtenaar. Naast de verkiezing organiseert FUTUR ook andere (netwerk)evenementen voor jonge ambtenaren, ontmoetingen met sleutelfiguren uit de politiek en het openbaar bestuur én heeft FUTUR een actieve rol op carrière-evenementen.

Jonge Ambtenaar van het Jaar

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren binnen de overheid onder de aandacht te brengen, jonge ambtenaren te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én jonge ambtenaren met elkaar in verbinding te brengen.

Lees verder

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!