Tim in the picture!

Samen de publieke sector vernieuwen!
Sinds februari 2018 mag ik als voorzitter van FUTUR samen met de bestuursleden, partners en (jonge) ambtenaren in het land helpen om de publieke sector te vernieuwen. Ik vind het een eer om de jonge ambtenaren te mogen vertegenwoordigen en de interne organisatie een stap verder te brengen. Jongeren zijn van groot belang om de overheidsorganisatie toekomstbestendig te maken en te garanderen dat organisaties in de publieke sector ook in de toekomst hun maatschappelijke opgaven kunnen blijven vervullen in een veranderende samenleving!

Tim (30) woont en werkt in/ bij de gemeente Amersfoort, waar hij werkt als beleidsregisseur sociaal domein. Daarvoor werkte hij bij adviesbureau BMC. Als beleidsregisseur adviseert hij de wethouders, verbindt en voert hij regie op beleidsterreinen op het gebied van jeugdhulp en Wmo, ontwikkelt hij beleid, is hij accountmanager en doet hij de inkoop. Tim is sinds zijn vijftiende politiek actief en vervulde de rol van voorzitter eerder bij andere organisaties. Verder is hij dagvoorzitter en presentator. In zijn vrije tijd houdt hij onder meer van voetballen, hardlopen, stedentrips en het volgen van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

"Ik ben trots op de stappen die we met de organisatie hebben gezet: er staat een stabiele, professionele en zichtbare organisatie die goed contact heeft met de jonge ambtenaren in het land. Ik merk dat we als organisatie steeds meer impact krijgen. Vorig jaar hebben we een nieuwe missie en visie geformuleerd. Kort gezegd vertegenwoordigt FUTUR de jonge ambtenaren, levert zij een bijdrage aan het vernieuwen van de publieke sector en het verbeteren van de overheid als werkgever en verbindt zij (netwerken van) jonge ambtenaren. We bespreken wensen met strategische partners, maar organiseren ook events zoals de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Het is fantastisch om jonge, inspirerende en ambitieuze ambtenaren uit het land met elkaar te verbinden. Dat deden en doen we met een geweldig team van ambitieuze en betrokken young public professionals."

De afgelopen jaren komt er in de publieke sector een beweging op gang, waarbij de publieke instellingen naar mogelijkheden zoeken om de dienstverlening te verbeteren en het gesprek met partners aan te gaan. Samen met al die jongeren in de publieke sector kunnen we deze beweging ondersteunen en wellicht versnellen. Samen maken we verschil! Ik wil hieraan graag een bijdrage leveren als aanjager door de jonge ambtenaar te inspireren. Ik ben trots op al die maatschappelijk betrokken ambtenaren (jong in leeftijd en/of denken) in ons land die een bijdrage leveren aan de wereld om ons heen! Durf je kwaliteiten te tonen, lever een bijdrage aan de ontwikkeling van de overheidsorganisatie en de samenleving en wees trots op je werk!