Start nominatieperiode Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020 #JAvhJ20

Ready, set, GO! De nominatieperiode voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020 is geopend! FUTUR gaat op zoek naar de stoutste jonge ambtenaar van het jaar 2020! Wij zoeken die ene jonge ambtenaar die weet hoe het is om tegen de grenzen aan te schuren omwille van het maatschappelijk belang. Iemand die durft te experimenteren, zonder rare dingen te doen, fouten durft te maken, kwetsbaar durft te zijn en lef heeft.

Wat als het wél lukt?
Tsja, het zit niet altijd mee. Je hebt bruisende ideeën die perfect bij jouw opgave passen,
maar dan…bureaucratie, HELP! Om ons openbaar bestuur up-to-date te houden moeten we vernieuwen: dat vraagt soms een beetje schoppen tegen het systeem! De jonge ambtenaar van het jaar 2020 weet hoe dat moet. Door experimenteren, reflecteren en leren baan jij je eigen pad door ons publieke landschap.

Ben jij wie wij zoeken? Of weet jij meteen welke collega wij bedoelen? Nice! Nomineer hem, haar of jezelf dan voor deze Award!

Profiel
Wie is onze ideale kandidaat voor de #JAvhJ20? Dat is de stoutste jonge ambtenaar:

  • Weet hoe je moet experimenteren zonder echt veel te ver te gaan
  • Is niet bang te staan voor zijn of haar fouten
  • Durft ook kwetsbaar te zijn door te reflecteren en te leren van keuzes
  • Heeft lef als tweede naam
  • Is niet ouder dan 35
  • Werkt in de publieke sector

Aanmelden
Weet jij over wie we het hebben? Nomineer hem of haar dan snel via dit formulier. Aanmelden kan tot 22 september 2019. Wie weet staat jouw nominatie in januari op het podium te shinen!

De verkiezing JAvhJ
Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

De winnaar staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Naast de eervolle titel ontvangt de winnaar een prachtig kunstwerk én een fantastische ervaring. De Jonge Ambtenaar van het Jaar is een geliefd spreker op congressen en events en treedt daarnaast ook toe tot de jury van overheidsorganisatie van het jaar.

Verkiezingsfeest
Op 22 september 2019 sluit de nominatieperiode en wordt de lijst teruggebracht tot 10 kandidaten. De 10 kandidaten nemen deel aan de selectiedag die wordt georganiseerd in samenwerking met Driessen HRM. Daaruit volgen de finalisten die het tegen elkaar opnemen tijdens de verkiezingsavond in januari 2020.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de nominatieperiode; neem contact op met het bestuur van FUTUR viainfo@futur.nl.