Start enquête Jong@Gemeente!

Vroegen wij een paar weken geleden nog om jonge (ex-)ambtenaren die mee wilden doen met een interview voor het onderzoek Jong@Gemeenten, zijn we nu op zoek naar deelnemers voor de enquête Jong@Gemeente (fase 2 van het onderzoek). Doe jij ook mee?

Waarom dit onderzoek?
Jonge ambtenaren zoals jij vertrekken vaak kort nadat zij begonnen zijn weer naar een andere gemeente, andere overheidsorganisatie of verlaten het overheidsland definitief. Wij willen graag weten hoe dit komt en daar hebben wij jouw hulp bij nodig! Daarna gaan we kijken of we de oorzaken aan kunnen pakken en gemeenten kunnen helpen aantrekkelijk(er) te worden en te blijven voor jonge ambtenaren. FUTUR en het A&O fonds gemeenten werken samen aan dit onderzoek.

Voor wie?
Dit onderzoek is speciaal voor (ex-)gemeenteambtenaren die jonger zijn dan 35 jaar. Of je nou onlangs geswitcht bent van werkgever (van de ene gemeente naar een andere of wellicht naar een andere (overheid)organisatie). Ook als je gewoon lekker op je plekje zit bij je huidige gemeente of als je toch stiekem om je heen aan het kijken bent naar een nieuwe job, willen wij van je horen!

De enquête
De enquête staat nu open. Deze vind je hier. Het invullen van deze vragenlijst duurt maximaal 20 minuten. Deelnemen kan tot 2 juli 2019. Uiteraard worden je antwoorden vertrouwelijk behandeld en wordt er zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Als dank voor je deelname maak je kans op één van de tien Festival-cadeaukaarten t.w.v. € 50! Dus scoor snel jouw festivaloutfit bij elkaar na het invullen van het onderzoek! Ohja, niet geheel onbelangrijk, je deelname wordt zeer gewaardeerd!

Resultaten
De resultaten zullen uiterlijk in oktober gepubliceerd worden op o.a. onze website, nieuwsbrief en social mediakanalen (Facebook,Instagram, LinkedIn en Twitter). Daarnaast gaan wij met het A&O fonds aan de slag om aan de hand van de resultaten een handreiking te maken voor gemeenten. Daar worden we allemaal beter van!