Publiek Denken organiseert de 13e editie van de Publiek Denken Top 100: Ambtenaar van het Jaar 2023

Publiek Denken organiseert de 13e editie van de Publiek Denken Top 100: Ambtenaar van het Jaar 2023.

Met deze verkiezing wordt de aandacht gevestigd op een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert. Uitgever Publiek Denken, netwerk- en kennisplatform voor het openbaar bestuur en organisator van deze verkiezing, richt de schijnwerper op ambtenaren die een excellente prestatie hebben geleverd. Wie zijn de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? En wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?

Gezocht Wie volgt Remco Duisterhof, Ambtenaar van het Jaar 2022, op en mag zichzelf straks Ambtenaar van het Jaar 20223noemen? Ambtenaren uit alle overheidslagen (onder andere rijk, provincies, gemeenten, waterschappen, zbo’s en agentschappen) mogen een collega nomineren waarvan zij vinden dat zijn/haar prestaties in de spotlights gezet mogen worden. Hij/zij/hen inspireert, motiveert en enthousiasmeert anderen met zijn/haar/hun inzet, gedrevenheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Nomineer een collega Tot 22 september 13.00 uur 2023 kunnen ambtenaren hun collega nomineren voor de PD Top 100. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen rijksoverheid en decentrale overheden (gemeenten, provincies en waterschappen) en tussen management, beleid en uitvoerend/ondersteunend. Collega’s nomineren is mogelijk via de website ambtenaarvanhetjaar.nl. Er wordt een jury- en publieksprijs uitgereikt; juryvoorzitter dit jaar is Karin Sleeking, directeur A&O fonds Gemeenten. Mitchell Hendriks zal, net als vorig jaar, namens FUTUR deelnemen aan de jury.

De jury van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2023 is definitief! Voor 2023 ziet de jurysamenstelling er als volgt uit:

Nathalie van Berkel, lid van de Raad van Bestuur van UWV Remco Duisterhof, winnaar Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2022 en programmanager Energieregelingen bij RVO Anneke Knol, provinciesecretaris Utrecht Mitchell Hendriks, voorzitter van Futur Pieter Jeroense, plaatsvervangend algemeen directeur VNG Karin Sleeking, directeur A&O fonds Gemeenten en juryvoorzitter PD Top 100 Meindert Smallenbroek, algemeen directeur Unie van Waterschappen Bart Snels, inspecteur-generaal Belastingen, toeslagen en douane Nicole van der Wolk, directeur Ambtenaar en Organisatie bij het ministerie van BZK

Juryberaad Publiek Denken, het platform voor de publieke professional, publiceert in de editie van 19 december aanstaande een verslag van het juryberaad, interviews met de winnaars en de complete PD Top 100.

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!