Open cultuur in de overheid?

Honderdduizend ideeën voor beleid en projecten en wie houd je tegen? Jezelf of anderen?

Als jonge ambtenaar ben je waarschijnlijk vaak aan het aftasten wat er mogelijk is binnen de overheid. Omdat je nog weinig idee hebt waar de grenzen liggen of het spannend is om deze op te zoeken. Ik in ieder geval wel. Daar dacht ik meteen aan toen ik een artikel op basis van een onderzoek van FNV en Publiek Denken,las  over de mogelijkheid van het geven van feedback aan een manager en of een open cultuur gestimuleerd wordt of niet. Ook voor (jonge)ambtenaren is het belangrijk dat die open cultuur gestimuleerd wordt, wanneer deze er is haal ik in ieder geval meer uit mijn werk.   

Maar wat is dat eigenlijk, een open cultuur? In het onderzoek gaat het over het wel of niet feedback geven aan de eigen manager, beter luisteren en minder bureaucratie. Dat beter luisteren herken ik, voor mij gaat dat om de mogelijkheid om te sparren. Het niet meteen afbranden van ideeën, maar kijken wat er wel kan. Ervoor zorgen dat iedereen altijd een stem heeft en gehoord wordt, ongeacht functie of hiërarchie. Opvallend, of misschien wel niet, is dat de meeste respondenten wel tevreden zijn met hun werk. Wat is dan het belang van de open cultuur? En wat maakt dat mensen tevreden zijn met hun werk? Misschien ook niet gek dat alleen een open cultuur niet voldoende is voor werkgeluk. Een hele open cultuur, maar werken aan een onderwerp waar je niets mee hebt, daar zou ik zelf ook niet gelukkig van worden. 

De tweede vraag die meteen in mij op kwam was de volgende: Wat kun je zelf doen? Ik geloof erin dat je echt ook zelf invloed hebt op die open cultuur. Samenwerken is geen eenrichtingsverkeer. Ik heb altijd geleerd dat wanneer er een behoefte is, je dat zelf moet aangeven. De ander kan immers niet ruiken wat je nodig hebt. Hoewel er natuurlijk situaties zijn waarbij een goed gesprek niet alles op kan lossen, vind ik het wel de moeite waard om het te proberen. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ik binnen mijn eigen organisatie vragen ga stellen over de (open) cultuur. Vaak spreken we toch inhoudelijk, of over specifieke situaties. Maar wat gebeurt er als je de vraag open en onspecifiek aankaart. Ik ga de komende weken die uitdaging aan, en ik ga vanaf morgen in gesprek over de open cultuur binnen mijn eigen team en organisatie. Jullie ook? Hou mij op de hoogte van je gesprekken via info@futur.nl Dan neem ik ze in de volgende nieuwsbrief mee met mijn eigen ervaringen. 

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!