Nieuwe ronde, nieuwe kansen: vacatures

FUTUR, hét Jonge Ambtenaren Netwerk van Nederland, zoekt nieuwe bestuursleden! Ben jij een jonge ambtenaar met passie voor de veranderende overheid, kun je goed samenwerken en wil je jouw netwerk binnen de publieke sector graag verbreden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zoeken we?

EEN VOORZITTER EN EEN SECRETARIS VOOR HET DAGELIJKS BESTUUR EN LEDEN VOOR HET ALGEMEEN BESTUUR 

 Ontwikkel FUTUR en ontwikkel jezelf … Als bestuurslid bij FUTUR krijg je de ruimte om te doen waar jij goed in bent en om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. We zoeken jonge ambtenaren die verantwoordelijkheid willen nemen voor het organiseren van grote evenementen zoals de verkiezing van jonge ambtenaar van het jaar, het meedenken over onze communicatiestrategie om verjonging binnen de overheid te bevorderen en het beheer van relaties met onze sponsoren, leden en partners. Je maakt onderdeel uit van een groep van circa tien enthousiaste jonge ambtenaren uit heel Nederland, die samen de missie van FUTUR vormgeven, zoals vastgelegd in de vijf V’s van FUTUR: 

 • Verbinden van (netwerken van) jonge ambtenaren; 
 • Vernieuwen van de overheid; 
 • Verbeteren van het imago van de overheid als werkgever; 
 • Vertellen over de meerwaarde van de jonge ambtenaar; 
 • Vertolken van de stem van de jonge ambtenaar. 

FUTURisten zijn bevlogen, betrokken, kunnen goed samenwerken, zijn ambitieus en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen de maatschappij, de politiek en vooral de overheid. 

Vacatures dagelijks bestuurslid

Een unieke kans! Er komen ook twee posities in het dagelijks bestuur van FUTUR vrij! Het dagelijks bestuur houdt zich bezig met de strategie en het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie FUTUR. Zij bespreken belangrijke en strategische zaken. Daarnaast is er ruimte voor projecten. Je woont zowel de tweewekelijkse bestuursvergaderingen als de vergaderingen van het dagelijks bestuur op wisselende locaties in en rond het midden van het land of de Randstad bij en draagt bij aan een coöperatieve, goede sfeer. Je wilt een team vormen met de voorzitter en penningmeester of secretaris. Je bent minimaal 8 - 10 uur per week beschikbaar vanaf begin april 2020 en voor minimaal één jaar. 

Voorzitter

De voorzitter van FUTUR is een echte verbinder, met een visie op verjonging van de overheid als werkgever. Als voorzitter ben je het boegbeeld en visitekaartje van de stichting en draag je op openbare bijeenkomsten, en in gesprekken met partners en bij voorkeur media, actief de meerwaarde uit van jonge ambtenaren voor de publieke sector. Je onderhandelt met grote partners en zet FUTUR stevig op de kaart. Je hebt ideeën over, en je bent bij voorkeur zelf een voorbeeld van, een vernieuwer bij de overheid. Je draagt nieuwe werkwijzen uit en communiceert in heldere taal. Binnen het bestuur van FUTUR ben je de primus inter pares. Je behoudt het overzicht over een groot aantal activiteiten, en kunt goed samenwerken en anderen op weg helpen, ook via Skype, app en telefoon. Je bouwt enthousiast aan een hecht sterk bestuur. Je zit de bestuursvergaderingen voor en zorgt er samen met de secretaris en penningmeester voor dat het bestuur als een team opereert en naar buiten treedt. 

Wie zoeken we?

 • Je bent als ambtenaar werkzaam voor Rijksoverheid, een provincie, gemeente, waterschap of een uitvoeringsorganisatie.
 • Je bent niet ouder dan 35 jaar
 • Je hebt een visie op verjonging bij de overheid en kunt deze overtuigend uitdragen.
 • Je bent planmatig, netwerkvaardig en communicatief zeer vaardig.
 • Je kunt anderen enthousiasmeren.
 • Je staat voor samenwerken, maar durft ook medebestuursleden in beweging te zetten.
 • Je bent minimaal 10 - 13 uur per week beschikbaar vanaf begin april 2020 en voor minimaal één jaar.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met bestuurswerk of vergelijkbaar vrijwilligerswerk in netwerken. 

Secretaris

Als secretaris ben je een duizendpoot. Je zorgt onder meer voor de netwerkadministratie, bent eerste aanspreekpunt voor binnenkomende correspondentie, zorgt voor bijeenkomsten en beheert de mailbox. Je ondersteunt de voorzitter en bent een teamspeler. 

Vacatures algemeen bestuurslid

Binnen het bestuur van FUTUR ben je verantwoordelijk voor een aantal concrete activiteiten of projecten. Je werkt deels zelfstandig en deels binnen kleine groepjes. Je behoudt het overzicht over de activiteiten waarvoor je verantwoordelijk bent en bent goed bereikbaar via e-mail, Skype, app en telefoon. Je woont de twee wekelijkse bestuursvergaderingen op wisselende locaties in en rond het midden van het land of de Randstad bij en draagt bij aan een coöperatieve, goede sfeer. Je bent minimaal 6 - 8 uur per week beschikbaar vanaf begin april 2020 en voor minimaal één jaar. Het bestuur bestaat naast een voorzitter, secretaris en penningmeester dat het dagelijks bestuur vormt, uit zes tot acht personen die zijn verdeeld over de volgende twee functiegroepen: Events en Partners Als landelijk netwerk voor jonge ambtenaren organiseert FUTUR een aantal (grote) events en bijeenkomsten. Als bestuurslid Events en Partners ben je, samen met enkele medebestuursleden verantwoordelijk voor één of meerdere evenementen per jaar. Voorbeelden hiervan zijn de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar, het Jonge Ambtenaren Netwerk Event voor besturen van lokale jonge ambtenaren netwerken, en ontmoetingen met sleutelfiguren uit de politiek en het openbaar bestuur in “FUTUR Ontmoet”. Je bent een organisatietalent die van aanpakken weet en een uitdaging aan gaat! FUTUR groeit en ons netwerk groeit mee! Als bestuurslid van de combinatiefunctie Events en Partners, ben je ook aanspreekpunt voor een van de (grote) partners van FUTUR. Je onderhoudt het dagelijks contact en werkt samen met partners aan gezamenlijke initiatieven. Je bent goed in het onderhouden van relaties en weet het merk FUTUR op een overtuigende manier uit te dragen!

Communicatie

We zoeken daarnaast twee bestuursleden Communicatie. Als bestuurslid Communicatie ben je verantwoordelijk voor de communicatie-uitingen van FUTUR. Je hebt ook ideeën over communicatie en vergroten van ons bereik. Je werkt aan de promotie van activiteiten partners en pakt het communicatiegedeelte op bij events. Het is belangrijk dat je scherp bent op de actualiteit en goed kunt samenwerken. We zoeken twee bestuursleden op (een combinatie van de volgende taken): Opinie en onderzoekt. Je levert een bijdrage aan de opinie, en zet onderzoeksopdrachten uit. Je bent een communicatieduizendpoot. Iemand die meedenkt over de communicatiestrategie en graag de social media kanalen beheert en uitbouwt. Waar liggen er kansen? Hoe kunnen we onze doelgroep goed bereiken? Je bent (mede)verantwoordelijk voor de website en sociale media kanalen van FUTUR en promotie van activiteiten. Je hebt ervaring met (grafisch) design en vindt ontwerpen leuk. 

Wie zoeken we?

 • Je bent als ambtenaar werkzaam voor Rijksoverheid, een provincie, gemeente, waterschap of een uitvoeringsorganisatie.
 • Je bent niet ouder dan 35 jaar
 • Je hebt een visie op verjonging bij de overheid.
 • Je hebt talent voor organiseren, netwerken en communiceren, of wilt deze talenten verder ontwikkelen.
 • Je staat voor samenwerken
 • Je bent minimaal 6 - 8 uur per week beschikbaar vanaf begin april 2020 en voor minimaal één jaar.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met bestuurswerk of vergelijkbaar vrijwilligerswerk in netwerken. 

Meer weten? Onze huidige bestuursleden beantwoorden graag je vragen, stuur ons gerust een mailtje! Kijk ook eens op een van onze social media accounts: Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. 

Enthousiast geworden? Solliciteer dan door een korte mail met je motivatie (maximaal 500 woorden) en je cv naar ons te mailen. Geef in je sollicitatie duidelijk aan voor naar welke functiegroep je voorkeur uitgaat en welke specifieke kwaliteiten je voor FUTUR wilt inzetten. Reageren kan tot en met zondag 19 april 2020. Houd er rekening mee dat er een overdrachtsmoment is voor alle oude en nieuwe bestuursleden. Door de verlenging van de sollicitatieprocedure wordt de dag van de overdracht later gecommuniceerd. En wij hopen natuurlijk dat jij in het nieuwe bestuur komt!

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!