Jonge Ambtenaren Netwerk Event - 12 september!

Op donderdag 12 september organiseren we van 12 tot 17.30 uur ons event JANE in het provinciehuis van Utrecht. Het is ons (gratis) Jonge Ambtenaren Netwerk Event. We hopen ook van jouw organisatie jonge ambtenaren te verwelkomen! De centrale vraag is die middag hoe jonge ambtenaren hun positie in hun organisatie kunnen versterken. Via deze link kan iedereen zich per persoon makkelijk en snel aanmelden.

Programma
12:00 - 12:30 uur inloop met lunch en inschrijven workshops
12:30 - 12:45 uur opening
12:45 - 14.00 uur workshops
14:15 - 15:45 uur netwerkcarrousel
15:45 - 16:30 uur JAN awards verkiezing en uitreiking
16:30 - 17:30 uur borrel

Workshops
Er worden in totaal vier workshops aangeboden tijdens JANE. Je kunt je bij de inloop aanmelden voor één van de workshops! Check hier vast jouw favoriet:

Workshop 1 – Samenwerken: de kracht van de relatie
Voorbereid zijn in het krachtenveld van samenwerkende partijen? Ontwikkel je competentie in de workshop Samenwerken.

Trainer: Esther Spliethof

Heb je ooit wel eens de TED-talk gezien van Simon Sinek? Hij geeft mooie inzichten in hoe je anderen echt mee krijgt. De overheidsprofessional van vandaag heeft samenwerken hoog op de lijst van kerncompetenties staan. Of dat nu is in programma’s met collega’s, in de GR met buurgemeenten of in projecten met maatschappelijke partijen: het is de kunst om goede relaties op te bouwen om succesvol samen te werken. In deze workshop diepen we verder uit hoe je de samenwerking met andere partijen tot een succes kunt maken. We gaan in op verbindende communicatietechnieken. Je leert op een positieve manier in gesprek te gaan. Om problemen op te lossen door naar de achterliggende aspecten te kijken in plaats van de verschillende persoonlijke gevoelens. Gebaseerd op een open dialoog: niet om het oordelen, maar om het verdiepen in elkaars standpunten om zo samen tot een oplossing te komen. Om zo diepgaand en verbindend in gesprek te komen en te blijven.

Workshop 2 – Van sociaal naar effectief netwerken
Wordt meester in het netwerken. Vergoot je zichtbaarheid. Leer effectief je netwerk uitbouwen in ‘Van sociaal naar effectief netwerken’.

Trainer:Ivo Boelens

Als overheidsprofessional van nu sta je midden in een grote hoeveelheid netwerken. Soms ben je het centrale knooppunt daarin, soms speel je aan de zijkant een rol. Deze netwerken zijn essentieel om de huidige maatschappelijke problemen succesvol aan te pakken. Je netwerk op orde hebben helpt om meer zicht te krijgen in de belangen van alle betrokken partijen en om in co-creatie problemen op te lossen. Maar hoe bouw je een goed netwerk op, hoe onderhoud je dit en hoe bouw je het verder uit? Wat verwacht je van jouw netwerken en, minsten zo belangrijk, wat mogen ze van jou verwachten? Netwerken is immers geven en nemen.
In deze workshop kijken we hoe jij je persoonlijke zichtbaarheid in netwerken vergroot, zodat je het maximale uit jouw netwerk haalt.

Workshop 3 – Personal Branding
Zet jezelf neer als een MerkWaardig persoon een weet anderen voor je te winnen!

Trainer: Alex van de Weide

Ieder persoon heeft unieke eigenschappen en talenten. Ze onderscheiden je van de rest van de mensen. Door deze MerkWaardige aspecten goed in te zetten kan je het werk doen waar je goed in bent, waar je plezier in hebt en waarin je tot je recht komt.
Personal branding is het nadrukkelijk in de markt zetten van je talenten; jezelf tonen als een sterk merk. Of liever gezegd, een MerkWaardig persoon. Na afloop van deze workshop kom je krachtig en authentiek over. Daarmee kan je jezelf beter profileren in je huidige baan. Je bent jezelf bewust van de waarde van je eigen merk en gaat deze onderzoeken. Hierdoor kan je jezelf beter presenteren in je werk, tijdens een sollicitatie of tijdens het netwerken.
Onderdeel van de workshop is het schrijven en presenteren van een persoonlijke elevator pitch.

Workshop 4 - FUTUR tipt: Opzetten Jonge Ambtenaren Netwerk
Heeft jouw overheidsinstantie nog geen jongerennetwerk of kan jouw jongerennetwerk wel een boost gebruiken? FUTUR geeft raad!

Trainers: Dorien van Kalmthout &Lotte van den Elsen

In deze workshop krijg je tips en tricks over hoe je een nieuw netwerk in je organisatie introduceert en tot een succes maakt. Twee bestuursleden van FUTUR vertellen vanuit eigen ervaring waar je allemaal aan moet denken als je een jong ambtenaren netwerk op wilt zetten in je organisatie. Ben jij zelf al actief in een bestaand jongerennetwerk in je organisatie? Ook wordt tijdens de workshop aandacht besteedt aan hoe je dit netwerk kunt vergroten en effectief kunt inzetten. Er is natuurlijk ook volop ruimte om al jouw vragen te stellen!

Workshop 5 - degemeentevannu

De allermooiste baan die er is, is een baan bij de overheid. Maar waarom vinden al die overheden constant het wiel zelf uit en niet samen? Jij kan daar iets aan veranderen! In deze workshop nemen we jou als persoon, je baan en je organisatie mee op reis door Nederland. Tijdens onze workshop maak jij matches die jouw carrière en de organisatie waar je voor werkt een enorme boost gaan geven. Wij zien jullie graag op onze workshop.

De JAN Awards 2019 gaan naar…
Tijdens JANE reiken we drie awards uit aan lokale jonge ambtenaren netwerken. Meld het netwerk van jouw organisatie ook aan! Aanmelden kan door te klikken op de awards:

  • De anti-sleur baas award: het netwerk dat toffe én relevante activiteiten organiseert.
  • De impact award: dit is het netwerk dat echt iets bijdraagt aan de organisatie zelf en de ontwikkeling van de jonge ambtenaar.
  • De launch award: voor een startend netwerk dat graag wil leren van de ‘meer ervaren’ netwerken, medewerkers en/of organisaties.