Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 & FUTURPROOF award 2021

Trots! Dat is wat we zijn op elkaar en op alle jonge ambtenaren van het land. Om dit heerlijke gevoel met nog meer enthousiasme de wereld in te brengen, gaat FUTUR op zoek naar de trotse Jonge Ambtenaar van het Jaar én de organisatie die FUTURPROOF is.

Waarom? Omdat het ambtenaarvakschap vaak een nog onderbelicht vakgebied is terwijl er zoveel jonge ambtenaren én organisaties zijn waar wij trots op mogen zijn. 

Daarnaast is het bewezen dat trots zijn een positief effect heeft op het functioneren van ambtenaren en dat dit bijdraagt aan de dienstverlening aan burgers. Echter, het blijkt dat drie op de 10 Nederlandse ambtenaren niet trots zijn op het eigen beroep. Dat is zonde, want ambtenaren die zich verbonden voelen met de organisatie, tevreden zijn met de organisatie én tevreden zijn met hun werk aanzienlijk trotser zijn dan ambtenaren die zich hier niet in kunnen vinden.

Het mag duidelijk zijn: een trotse ambtenaar is een gelukkige ambtenaar, en een gelukkige ambtenaar presteert beter wat iedereen ten goede komt. Een fijne werkomgeving is hierbij essentieel: hoe een organisatie omgaat met hun medewerkers draagt tenslotte bij aan dit gevoel.  

Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 (JAvhJ21)

Ik ben trots op ambtenaar te zijn!

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren. 

FUTUR gaat op zoek naar de trotse jonge ambtenaar van het jaar 2021! Wij zoeken die ene jonge ambtenaar die maatschappelijke impact maakt en trots is om ambtenaar te zijn. Iemand die, met behulp van zelfreflectie, dit doet door zichzelf en de organisatie te ontwikkelen. Met zijn organisatie zet de ambtenaar zich in voor het publiek domein. Dit door samen te werken in de organisatie met de burgers en andere belanghebbende. Het maatschappelijk belang staat hierin voorop. Overal waar deze ambtenaar komt verteld hij of zij trots over zijn werk en wat hij/zij bereikt heeft. De winnaar staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Naast de eervolle titel ontvangt de winnaar een prachtig kunstwerk én een fantastische ervaring. De Jonge Ambtenaar van het Jaar is een geliefd spreker op congressen en events en treedt daarnaast ook toe tot de jury van overheidsorganisatie van het jaar.

Profiel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

De trotse Jonge Ambtenaar van 2021:

  • Is trots op zijn of haar werk en organisatie en straalt dit uit
  • Maakt (maatschappelijke) impact
  • Ziet zelfreflectie als hét instrument voor zijn/haar persoonlijke ontwikkeling
  • Werkt samen met collega’s, burgers en andere belanghebbenden
  • Is niet ouder dan 35
  • Werkt in de publieke sector 

Verkiezing FUTURPROOF organisatie 2021

De FUTURPROOF award wordt ieder jaar uitgereikt aan de overheidsorganisatie die voorop loopt met verjongen en toekomstgericht is. Omdat een trotse organisatie hier aan bijdraagt, gaat FUTUR voor de FUTURPROOF award 2021 samen met onze partner Driessen op zoek naar een trotse organisatie die het trots zijn toejuicht en aanjaagt onder haar medewerkers én daarbuiten. Bij trots valt in de eerste plaats te denken aan werkgeluk, een belangrijke pijler die het werk van een ambtenaar naar een hoger niveau brengen.

Zet een organisatie in op een trots collectief gevoel te creëren? Durft een organisatie hiervoor tot spannende of interessante oplossingen te komen? Draagt deze organisatie een steentje bij aan het positief in het licht zetten van het ambtenarenvak? Dan is deze organisatie mogelijk FUTURPROOF!

Profiel FUTURPROOF award

De FUTURPROOF overheidsorganisatie 2021:

  • Streeft naar verjonging en werkgeluk in de organisatie
  • Is trots op zichzelf, het ambtenaarsschap en haar werknemers en laat dit ook duidelijk zien
  • Maakt maatschappelijke impact
  • Zet in op samenwerking, ook met andere organisaties, want: samen kom je verder

Verkiezingsfeest

Op 20 september 2020 sluit de nominatieperiode voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar en de FUTURPROOF Award. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het verkiezingsfeest op 21 januari 2021.

Nomineren / aanmelden

Ben jij wie wij zoeken? Of weet jij meteen welke collega wij bedoelen? Werk jij bij een organisatie waar jij trots op bent of ken jij een organisatie die trots mag zijn? Wij zoeken inspirerende voorbeelden! Nomineer je of een organisatie, hem of haar, of jezelf via futur.nl.

Nomineren kan vanaf 17 augustus tot 20 september 2020.  

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!