Jong@Gemeenten – Het definitieve Jongerenonderzoek

We willen het nu wel eens weten. En het liefst van de jonge ambtenaar zelf. Hoe is het om bij een gemeente te werken? Wat maakt dat je het naar je zin hebt, of dat je toch gaat solliciteren? Al jaren gaat het over jullie: eerst de jeugdwerkeloosheid, het generatiepact, de traineeships. Toen de krappe arbeidsmarkt en jullie snelle vertrek naar een nieuwe werkgever.

Ondertussen worden alle stereotypen over millennials over je uitgestort. Dit is jouw kans om te laten weten wat jij belangrijk vindt, wat je bezig houdt en wat jouw werk aantrekkelijker kan maken: het definitieve jongerenonderzoek van het A&O fonds gemeenten en FUTUR.

Wat gaan we doen?
Dit voorjaar starten wij, in samenwerking met onze partner A&O fonds gemeenten, een breed onderzoek onder alle gemeenteambtenaren jonger dan 35 jaar. We willen de aannames over de werkbeleving van jongeren bij gemeenten toetsen bij de jongeren zelf. Want wie kan nou beter vertellen wat je motiveert, waar jij het voor doet, hoe jij het liefst aan je ontwikkeling werkt en wat je zoekt in een volgende functie of werkgever, dan jijzelf? Daarom bereiden we een enquête voor onder jonge ambtenaren die nog in dienst zijn én onder jullie (ex)-collega’s, die van baan en misschien ook van sector veranderd zijn. Het onderzoek is in goede handen bij Motivaction en Youngworks.

Laat jij van je horen bij Jong@Gemeenten?
We beginnen met 16 telefonische interviews met jonge ambtenaren. Het is belangrijk dat die zo verschillend mogelijk zijn, qua leeftijd, opleidingsniveau, werkervaring en gemeentegrootte. Deel dit bericht dus met zoveel mogelijk jonge collega’s binnen én buiten gemeenten. De opbrengsten uit de gesprekken vormen de basis voor de enquêtevragen. Je kunt je aanmelden voor de interviews door een e-mail te sturen naar jongerenonderzoek@aeno.nl. Zij vragen vervolgens een paar persoonlijke gegevens van je op, zodat ze een indeling kunnen maken. Je hebt het gesprek met een onderzoeker van Youngworks. Kom je in aanmerking voor een interview, dan plannen we de afspraak natuurlijk in overleg met je in. Het zou fijn zijn als je tussen 23 april en 3 mei beschikbaar bent voor het (telefonische) interview. Je kunt erop rekenen dat we zorgvuldig met je gegevens omspringen. Iedereen die aan een interview van ongeveer een half uur meedoet, krijgt een vergoeding van € 20,-, omdat we het waarderen dat je een bijdrage levert. Jij krijgt de kans om je mening en ideeën te delen. Daarmee help je gemeenten om voor jongeren een aantrekkelijke werkgever te zijn.