Jong@gemeenten: de resultaten

Jonge ambtenaren zijn over het algemeen tevreden over hun werk bij de gemeente en willen blijven maar stuiten op bureaucratie en missen doorgroeimogelijkheden.

Dit blijkt uit het onderzoek Jong@gemeenten van A en O fonds gemeenten en FUTUR over de werkbeleving van jonge gemeenteambtenaren. Nadat eerder dit jaar jonge gemeenteambtenaren in grote getalen gereageerd hebben op de enquête voor Jong@gemeenten, kunnen we nu eindelijk de resultaten bekendmaken!

De uitstroom van medewerkers onder de 35 jaar neemt nog steeds elk jaar iets toe, ondanks de inspanningen van werkgevers om jonge mensen te behouden. Uit het onderzoek Jong@gemeenten blijkt dat deze jonge mensen vaak niet weg willen maar uiteindelijk toch vertrekken vanwege een gebrek aan doorgroeimogelijkheden, weinig tastbaar resultaten vanwege bureaucratie en een gebrek aan begeleiding bij belangrijke keuzes.

Toch zien jonge ambtenaren de gemeenten als een prettige werkgever. De belangrijkste redenen om te blijven zijn: mate van zelfstandigheid, flexibele werktijden en locaties, en de inhoud van het werk. Ruim de helft is (zeer) tevreden over de opleidingsmogelijkheden. De band met collega’s, ongeacht hun leeftijd, maakt voor 44% van de jonge ambtenaren dat ze graag nog even blijven.

Dit en nog veel meer lees je in het onderzoeksrapport Jong@gemeenten, uitgevoerd door Young Works en Motivaction. In de bijbehorende Gespreksstarter vind je de belangrijkste bevindingen. Binnenkort informeert FUTUR je verder over wat je als jonge ambtenaren netwerk met de resultaten kunt doen binnen jouw organisatie!

Verder praten over dit arbeidsvraagstuk? A&O fonds gemeenten organiseert een drietal Arbeidsmarktversnellers, waar de sector aan de slag gaat met de resultaten van het onderzoek Jong@Gemeenten. Meld je dan hier aan voor de Arbeidsmarktversneller op dinsdag 26 november in Zwolle en hier voor de Arbeidsmarktversneller op donderdag 12 december in de regio Den Haag/Rotterdam.