Jelly Frankes - Trots aan het werk

Ik ben trots op mezelf. Zeg het maar eens hardop. Ik ben trots op mezelf! Voelt dat goed? Of voel je je er toch niet zo prettig bij? Gek is dat hè, dat dit voor iedereen anders kan voelen? Als je mij vraagt wanneer ik trots op mezelf ben, is dat wanneer ik het beste uit mezelf haal. Bijvoorbeeld wanneer ik een wedstrijd win. Iedereen komt bij je en feliciteert je. Dat geeft je een goed gevoel en dan mag je ook trots zijn. Wanneer je tweede bent, is dat gevoel anders. Men feliciteert je, maar vaak met een kantmelding als: “volgende keer ga je winnen”. Mag je dan niet trots zijn? Ook al heb je het beste uit jezelf gehaald?

In mijn beleving heeft trots zijn niets te maken met de beste zijn, maar met het  bereiken van je doelen. Trots word je als je vol overgave je ergens op stort en  dat doel haalt, wat er ook gebeurt. Afgelopen jaar was mijn doel de digitale  dienstverlening voor burgerzaken te realiseren. Op het moment van de  nulmeting stonden slechts enkele processen online. In een tijdsbestek van een  jaar zouden de overige processen gefaseerd online aangeboden worden. Op die  manier konden de processen van tevoren goed doordacht worden en zou er een  kant-en-klaar product staan voor de inwoners, collega’s en ketenpartners. 

Dat liep helemaal anders. In maart kwam het Coronavirus en voordat we het  wisten, zaten we in een intelligente lockdown. Daar waar wij als  plattelandsgemeente altijd de deur voor iedereen open hebben staan, konden de  inwoners ons nu niet meer bereiken op de manier waarop ze dat gewend waren. Al snel kwam de vraag wat er online aangeboden kon worden en vooral, binnen  welk tijdsbestek?  

Binnen drie weken stonden alle burgerzaken processen online. Hoe dat gelukt is?  Door vertrouwen. Vertrouwen van de organisatie in mij. Het gevoel hebben dat  je nodig bent en dat men weet dat je dit kan. Door niet alleen bevestiging te  krijgen van je naaste collega’s, maar ook van collega’s die verder van je af  staan, zoals managers of de directeur. Het is zo belangrijk dat je gezien wordt in  je werk, dat je erkenning krijgt voor wat je doet en mensen bij je betrokken zijn. Zo voel je je meer verbonden met je werk en word je ook meer tevreden over je  eigen werk. 

Vertrouwen is niet alleen iets dat je uitspreekt, maar ook iets dat je laat blijken. Geef je medewerkers draagvlak voor wat ze doen, bijvoorbeeld op financieel  gebied. En tot slot, vier de successen met elkaar. Wees trots op elkaar. Zo word je als medewerker tevreden over je organisatie, raak je gemotiveerder en wil  graag dat stapje extra doen. 

Was ik na drie weken helemaal tevreden met wat ik neergezet had? Nee, ik wou  alle processen kant-en-klaar online aanbieden. Was ik trots op mezelf? Ja zeker, mijn doel was bereikt. Ik heb binnen drie weken het beste uit mezelf gehaald en  dat werd gezien. Dat samen maakt me super trots.


Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!