Hoe was het op de JANE?

Een fysiek jonge ambtenaren netwerk event (JANE) hadden we al een tijdje niet kunnen organiseren vanuit FUTUR. In de winter hebben we per regio digitaal genetwerkt met jonge ambtenaren besturen en op basis van hun wensen en de onze hebben we een divers programma in elkaar gezet.

Voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing hadden we een mooi thema: Jong en Ervaren. Dit thema hebben we doorgetrokken naar de JANE en tijdens de aftrap van Pim van Vliet, gemeentesecretaris van Leiden, werd hier meteen op gereflecteerd. 


Hoewel het misschien op het eerste oog als een gekke combinatie klinkt, onderschreef Pim van Vliet het belang van dit thema. Na een aantal mooie complimenten van haar was het tijd om aan de slag te gaan. In vier verschillende workshops werd er stilgestaan bij personal branding, het ecosysteem op de werkvloer, de ontwikkeling van je jonge ambtenaren netwerk en werkdruk.


Met een thema als Jong en Ervaren moet je wel jonge en ervaren sprekers hebben, daarmee sloten we de JANE dan ook af. Waar Bart Lukkes ons uitlegde welke impact roeien op hoog niveau heeft gehad voor zijn leven en zijn huidige werk, ging Michelle Kames - Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022- in op het belang van netwerken. Twee hele diverse verhalen, maar met een overeenkomst: dat wat je leert neem je altijd mee en je kunt die kennis ook altijd weer inzetten. 


JANE is een netwerkevent en genetwerkt is er zeker: zowel tijdens het inhoudelijke programma als bij de borrel wisten jonge ambtenaren vanuit diverse overheidslagen en een aantal van onze partners elkaar goed te vinden. Voor het nieuwe bestuur van FUTUR dat net is gestart, smaakt dit event naar meer. Na de zomer gaan we weer inzetten op meer ontmoetingen tussen jonge ambtenaren van diverse overheidslagen, want er is nog zoveel meer te delen en te leren! 

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!