FUTUR’s booster: jij en jouw (nieuwe) jonge ambtenarennetwerk

Vijf redenen voor jou en je organisatie om te investeren in een jonge ambtenarennetwerk!

De resultaten van het onderzoek Jong@Gemeenten van FUTUR en A&O fonds gemeenten zijn bekend! Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat een actief netwerk van jonge ambtenaren uitstroom van jonge collega’s kan voorkomen. Een grote opsteker voor de vele, goedlopende en actieve jonge ambtenarennetwerken! Maar is er binnen jouw organisatie nog geen jonge ambtenarennetwerk? Of moeten jij en je jonge collega’s enorm hard trekken om budget en capaciteit te verkrijgen? Is jullie netwerk wat ingedut na het vertrek van dragende collega’s? Super jammer, maar er is nog hoop. FUTUR zet aan de hand van de resultaten van het onderzoek Jong@Gemeenten voor jou op een rijtje waarom een actief jonge ambtenarennetwerk onontbeerlijk is binnen een publieke organisatie. Deze tips helpen je enerzijds om je jonge collega’s aan te sporen om zich te verenigen en anderzijds om de veelgehoorde vraag te beantwoorden: ‘wat hebben wij als organisatie aan een jonge ambtenarennetwerk?’.

Doe hier je voordeel mee, want dit is onze top 5 boosters:

1) Paradijsvogels tussen de grijze mussen
Je collega’s kun je niet kiezen, je netwerk wel. Het geringe aantal leeftijdsgenoten ten opzichte van de vaak veel oudere collega’s is voor sommigen een reden om te vertrekken. Binnen een jonge ambtenarennetwerk kun je de aansluiting vinden die je wellicht elders mist. Zie je jonge ambtenarennetwerk als een vriendengroep op de werkvloer, die je kunnen opkikkeren wanneer het kantoorleven even te veel wordt. Investeren in een jonge ambtenarennetwerk zal zich uitbetalen in tevreden jonge ambtenaren die willen blijven.

2) Voorbeeldfiguren en doorgroeitips
Ongeveer een derde van de jonge ambtenaren noemt het gebrek aan interne doorgroeimogelijkheden als belangrijke vertrekreden. Dit terwijl een groot deel graag binnen de eigen organisatie zou doorgroeien. Helaas worden de bestaande, interne doorgroeimogelijkheden door jonge ambtenaren vaak als ondoorzichtig ervaren. Binnen een jonge ambtenarennetwerk vind je collega’s uit allerlei verschillende plekken uit de organisatie. Dit is dé plek om informatie uit te wisselen en te horen wat er speelt op een afdeling. Hoe komen anderen aan hun plek en hoe hebben zij hun interne sollicitatie aangepakt? Zo hoeft niet iedereen zelf het wiel uit te vinden!

3) Samen sta je sterker
Als jonge ambtenaar duizelen de keuzes en mogelijkheden aan cursussen en trainingen je wellicht om je oren. Je bent niet de enige! Jonge ambtenaren worden aangemoedigd door hun leidinggevenden om opleidingen te volgen, maar de begeleiding bij de uiteindelijke keuze ontbreekt vaak. Het jonge ambtenarennetwerk kan je hierbij helpen. Er zit vast wel iemand bij die zijn ervaringen kan delen over een gevolgde workshop of training. Daarnaast kan het netwerk het heft in eigen handen nemen: kaart met je netwerk jullie opleidingsbehoeften aan en haal gezamenlijk een interessante spreker in huis.

4) Laat zien wat jullie waard zijn
Inhoud van het werk is ontzettend belangrijk en gelukkig zijn jonge ambtenaren daar veelal tevreden over. Echter geeft een grote groep aan een gebrek aan waardering voor hun werk te voelen. Plaats daarom als jonge ambtenarennetwerk je jonge collega’s in de spotlight en laat de organisatie zien waar jullie mee bezig zijn! Wees daarnaast inventief en innovatief door bijvoorbeeld ook als denktank voor out-of-the-box oplossingen binnen de organisatie te fungeren.

5) Impact vergroten
Met je werk impact hebben op de samenleving is iets wat eigenlijk alle jonge ambtenaren belangrijk vinden, daarom zijn we immers voor de overheid gaan werken. Helaas valt de werkelijk ervaren impact soms tegen. Door bureaucratie en procedures loop je vast en besluit je je ambitie elders te gaan waar maken. Een jonge ambtenarennetwerk kan helpen je impact te vergoten, je hebt namelijk een grotere organisatiekracht en kunt veel meer voor elkaar krijgen.

FUTUR en A&O fonds gemeenten bedanken iedereen die mee heeft gedaan aan het onderzoek Jong@gemeenten naar de werkbeleving van jonge ambtenaren! Meepraten over dit onderwerp? Meld je aan voor de Arbeidsmarktversneller #3: een bijeenkomst van A&O fonds gemeenten en FUTUR. Samen met jou en iedereen die betrokken is bij verjonging in de publieke sector gaan we op die dag aan de slag met de aanbevelingen uit Jong@Gemeenten.