FUTUR en DisGover gaan opzoek naar de FUTURPROOF organisatie 2021

Trainee organisatie DisGover en FUTUR, dat een landelijk netwerk biedt voor jonge ambtenaren, hebben hun krachten gebundeld en werken samen aan de zoektocht naar dé FUTURPROOF organisatie van 2021.

DisGover is een traineeorganisatie en werkt met jonge hoogopgeleide mensen met ambitie voor een carrière binnen de overheid. Binnen DisGover worden trainees doormiddel van action learning opgeleid tot ambtenaar van de toekomst. Action learning is een leermethode waarin trainees in projectgroepen op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken van opdrachtgevers uit overheidsland. Het in 1997 opgerichte FUTUR is hét landelijke netwerk van én voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij overheidsorganisaties in Nederland. 

Verjonging, werkgeluk en trots 

De FUTURPROOF award wordt ieder jaar uitgereikt aan de overheidsorganisatie die voorop loopt met verjonging en toekomstgericht is. Een toekomstgerichte organisatie streeft naar werkgeluk, samenwerking en verjonging en zet daarbij medewerkers centraal. Zij zijn immers de drijvende kracht achter een organisatie. Dit vraagt om een cultuur waarin organisaties trots zijn op zichzelf, het ambtenaarschap en haar werknemers en dit ook laten zien. Verandering en ontwikkelingen in de overheid en de maatschappij verstoren de 'oude' manier van werken en organisaties moeten hierop inspelen om betekenisvol te blijven. Een belangrijke succesfactor hiertoe is samenwerken en de organisatie zó inrichten dat zij kunnen omgaan met deze veranderingen om op deze manier impact te maken in de maatschappij. 

Krachtenbundeling 

DisGover en FUTUR zijn geen vreemden van elkaar. Een groep trainees van DisGover heeft een aantal jaar geleden het Jong Ambtenaar Netwerk Event (JANE) georganiseerd in samenwerking met FUTUR. Dit was een groot succes en DisGover en FUTUR vormen dan ook een ideaal duo. Waar FUTUR beschikt over een groot landelijk netwerk van jonge ambtenaren, kunnen de trainees van DisGover hun eigen praktijkervaring inbrengen. Bovendien liggen de organisaties op één lijn. Niet alleen wijst de naam van beiden op het belang van toekomstbestendigheid, ook geloven FUTUR en DisGover in de kracht van samenwerking, de uitwisseling van kennis en het delen van elkaars netwerk. 

Nomineren

Wij kijken enorm uit naar onze samenwerking en het eindresultaat in januari 2021! Word jij hier nou enthousiast van of herken jij jouw organisatie hierin? Nomineer nu je organisatie via het aanmeldformulier op www.futur.nl/futurproof of direct via deze link.

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!