Finalisten voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

De drie finalisten voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing zijn bekend: Kaj van Brummelen, Jelly Frankes en Yannick God. Drie gemeente ambtenaren dit keer, respectievelijk van de gemeenten Amsterdam, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en Utrecht.

Voor 2021 is FUTUR op zoek naar de ‘trotste ambtenaar van het jaar,’ de jonge ambtenaar die goed kan laten zien waarom je jezelf met trots ambtenaar mag noemen.

Ieder jaar organiseert FUTUR de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing om te laten zien wat voor jong toptalent er bij de overheid werkt. Traditiegetrouw worden de finalisten onthuld tijdens de uitreiking van de Overheidsawards van de Vereniging voor Overheidsmanagement, dit jaar op 5 november. Op 16 oktober gingen 11 jonge ambtenaren afkomstig van provincie tot uitvoeringsorganisatie de strijd met elkaar aan tijdens de landelijke selectiedag. In verband met het coronavirus dit jaar geheel virtueel. De kandidaten zijn onder andere onderworpen aan een schrijfopdracht, een selectiegesprek en een groepsopdracht. Daar werden zij niet alleen getest op hun trots, maar ook onder andere op hun maatschappelijke impact en zelfreflectie. Tijdens het verkiezingsevenement van FUTUR op 21 januari 2021 horen we wie de titel van Jonge Ambtenaar van het Jaar van Yasmin Brewster over mag nemen.


Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!