Finalisten Jonge Ambtenaren Netwerk van het Jaar 2022

De drie finalisten voor de Jong Ambtenaren Netwerk van het Jaar 2022 zijn bekend: Jonge Ambtenaren Netwerk Amsterdam, Jong Defensie en Jonge Ambtenaren Zeeland!

Voor het eerst dit jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaren van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren netwerken binnen de overheid onder de aandacht te brengen. Een netwerk brengt jonge ambtenaren met elkaar in verbinding en biedt hen de ruimte hun stem te laten horen om de organisatie te blijven uitdagen en vernieuwen. 

Thema: Jong en Ervaren

FUTUR gaat op zoek naar het Jong én Ervaren Ambtenaren Netwerk van het Jaar 2022! Vaak zien werkgevers of collega's de jonge ambtenaar óók als een onervaren ambtenaar. Dit is in de praktijk zeker niet waar! Ervaring komt in vele vormen en maten, en wordt door jonge ambtenaren al vroeg opgedaan. Zo starten velen al op jonge leeftijd met het opdoen van ervaring met een bijbaantje, of zetten zich in voor de maatschappij via vrijwilligerswerk. Daarnaast kan een jonge ambtenaar (tot 36 jaar) er al heel wat mooie jaren aan ervaring bij de overheid op hebben zitten! Hier dragen de Jonge Ambtenaren Netwerken enorm aan bij en zijn ook een goede plaats om ervaring op te doen.

FUTUR is nieuwsgierig naar alle mooie ervaringsverhalen die de jonge ambtenaren Netwerken van Nederland te bieden hebben en gaat daarom op zoek naar de Jong én Ervaren Ambtenaren Netwerk van het Jaar 2022.

De winnaar staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie(s) waar het netwerk aan verbonden is. Naast de eervolle titel ontvangt de winnaar een prachtig kunstwerk om in de organisatie op te hangen! 

Verkiezing 2022

De afgelopen periode is via een selectieprocedure gekomen tot drie finalisten, zij maken kans op de felbegeerde titel! De drie finalisten worden de komende weken beoordeeld door een speciaal geselecteerde jury onder leiding van Lisa Wouters, directeur bij Driessen. Tijdens de liveshow laten de finalisten zich van hun beste kant zien. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens FUTUR Live! op 20 januari 2022. 

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!