Even voorstellen: bestuursleden Judith de Jonge en Rick Tromp

We stellen graag onze bestuursleden aan iedereen voor! Deze keer maar liefst twee. Maak kennis met Rick Tromp en Judith de Jonge! Sinds het voorjaar 2017 zetten zij zich in hun vrije tijd in voor FUTUR. Zo hebben ze eerder een JANE, FUTUR Ontmoet, de VGS match en de FUTURPROOF award georganiseerd. Op dit moment maken ze als penningmeester (Rick) en secretaris (Judith) deel uit van het dagelijks bestuur van FUTUR. Wat zijn ze en wat drijft hen voor FUTUR?

Op bovenstaande foto staat het dagelijks bestuur van FUTUR v.l.n.r.: Judith, Tim en Rick.

Wat doen ze?
Rick (28) woont in Alkmaar en reist dagelijks op en neer naar Den Haag. Hier werkt hij als implementatieadviseur binnen de afdeling KOOP van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een traineeplek via DisGover bood hem deze kans. Rick zorgt ervoor dat decentrale overheden goed overweg kunnen met IT toepassingen voor het digitaal bekendmaken van wet-en regelgeving, een cruciaal onderdeel in het wetgevingsproces.

Judith (27) woont in Utrecht en werkt als beleidscoördinator domein sociaal voor de gemeenschappelijke regeling Meerinzicht. Ze begon via Studelta bij de gemeente Harderwijk, een gemeente die deel uitmaakt van Meerinzicht. Als beleidscoördinator is ze verantwoordelijk voor de coördinatie van een team beleidsadviseurs en de werkzaamheden binnen het beleidsteam Meerinzicht.

Hoe werden ze bestuurslid bij FUTUR ?
Judith: "De overgang van de collegebanken op de universiteit naar het dagelijks werk binnen de gemeente was groot. Ik had het naar mijn zin, maar verwonderde me tegelijkertijd over de wereld waar ik in terecht was gekomen. Via via zag ik een oproep voor de Jonge Ambtenaren Dag. Deze dag was een verademing; zoveel jonge ambtenaren met hart voor de publieke zaak! Dat maakte mij gemotiveerd om samen met een collega een jonge ambtenarennetwerk op te zetten. Voor het uitwisselen van ervaringen, maar ook voor het doen van ludieke acties en het uitvoeren van innovatieve ideeën. FUTUR heeft ons destijds via de JANE (Jonge Ambtenaren Netwerk Event) in contact gebracht met andere jonge ambtenaren netwerken. Dat was leerzaam en ook nog eens heel leuk. Daarna kwam er een vacature bij FUTUR vrij en wist ik al snel: hier wil ik me voor inzetten."

Rick: "Ik ben er ingerold! Een mooi voorbeeld van de kracht van netwerken. Ik kwam een oud-collega van DisGover tegen bij FUTUR Ontmoet Ronald Plasterk. Zij zat in het bestuur van FUTUR en vertelde me dat er een plek was binnen het bestuur, of het niet wat voor mij was. Het leek me een toffe club met een mooie missie, eentje waar ik me goed mee kan vereenzelvigen. Als jonge ambtenaar zie ik genoeg om me heen waarvan ik denk dat dit net even anders kan; FUTUR biedt mij de kans om hier ook daadwerkelijk wat aan te doen. Ik heb gesolliciteerd en ben toen binnen gekomen."

Wat vinden ze het leukst aan FUTUR?
Rick: "De kracht van het verbinden van mensen en echt een impact maken. Ik word echt blij wanneer ik op JANE een tachtigtal jonge ambitieuze ambtenaren connectie met elkaar zie maken; dat mensen elkaar weten te vinden en van elkaar kunnen leren tussen verschillende organisaties. Samen zorgen we ervoor dat we veranderingen kunnen doorvoeren; dat FUTUR deze verbindende functie heeft is zo ontzettend gaaf. Ik merk daarnaast dat we als organisatie ook meer impact krijgen. Als penningmeester houd ik me ook bezig met acquisitie en relatiebeheer. Steeds meer organisaties willen met ons samenwerken, waardoor de impact die we als FUTUR kunnen maken steeds groter wordt. Dat geeft mij ook veel voldoening!"

Judith: "Ik sta erg achter de visie van FUTUR. Als FUTUR verbinden we onder andere jonge ambtenaren (netwerken) met elkaar en laten we de meerwaarde van jonge ambtenaren zien. Dit laatste komt mooi tot uiting in de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing. Het is heel motiverend om te zien dat er zo veel jonge ambtenaren zijn die zich met enthousiasme inzetten voor de publieke zaak. Daarnaast heb ik plezier in de veelzijdigheid van het werk als bestuurslid. Op het ene moment ben ik van alles aan het organiseren voor een evenement, het volgende moment houd ik me bezig met interne bestuurszaken en weer een ander moment bezoek ik evenementen van partners en relaties. En dat alles in een een ambitieus, gezellig en enthousiast bestuur!