De groeten uit Gorinchem!

Het is vrijdag 11 maart half 4 in de middag wanneer John op een roze FUTUR fiets het stadhuisplein van Gorinchem op fietst. Het is een lange reis geweest helemaal uit Leiden. De voordeur van het stadhuis, gelegen net buiten het historische stadscentrum van Gorinchem, is al gesloten. Het is rustig op wat auto’s bij een naastgelegen rotonde na. Ambtenaren zijn al weer vertrokken naar huis of werken misschien nog wel vanuit huis. Het resultaat is een uitgestorven stadhuisplein, op John na dan. Hij wacht op zijn roze fiets op Marleen.

We treffen straks Marleen. Een van de honderden jonge ambtenaren die meedeed aan de ALLERGROOTSTE BINGO voor jonge ambtenaren. Marleen bleek een echte winnaar. Dat is haar overigens niet onbekend, want zoals ze zelf zegt “ik win eigenlijk altijd met bingo..”. Bij de bingo tijdens FUTUR LIVE won Marleen niet één, niet twee maar wel drie prijzen! Bijzonder en daarom gingen we persoonlijk langs om de prijzen te overhandigen. Op de fiets -een roze fiets dus- want dat was de eerste prijs, daarnaast won Marleen een borrelpakket en een FUTUR goodiebag. 

Waarom zoveel moeite doen om de spullen in Gorinchem te krijgen en aan Marleen te overhandigen? Terechte vraag, want er zijn genoeg goede postleveranciers die dit voor ons hadden kunnen doen. ‘Ik vind het gewoon heel belangrijk om de persoon te leren kennen. Of dat nu een directeur is van Binnenlandse zaken, een manager bij de waterschappen of een jonge ambtenaar uit Gorinchem die toevallig FUTUR bingo prijzen heeft gewonnen. Ik ben bij allen benieuwd naar het verhaal’, aldus John de voorzitter van FUTUR. Het verhaal van Marleen bleek typerend voor meer jonge ambtenaren. Gestart tijdens corona en daarom veel collega’s alleen digitaal nog ontmoet. Veel telefonisch contact gehad en digitaal vergaderd en mag na anderhalf jaar komende woensdag voor het eerst een fysieke vergadering bijwonen. Het was fijn om een enthousiaste jonge ambtenaar in het echt te ontmoeten. Wij wensen je heel veel plezier bij jouw eerste fysieke vergadering en hopen dat er vele mogen volgen! 


 

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!