Op 23 en 24 juli tourde Futur door Nederland op zoek naar jonge ambtenaren aan het roer en overheidsorganisaties die hen daarin steunen. We hebben maar liefst negen organisaties bezocht en met vele jonge ambtenaren en leidinggevenden besproken. Maandag 17 augustus nam minister Stef Blok de resultaten in ontvangst. Futur pleitte onder andere voor ruimte voor de creativiteit en organisatiekracht van de jonge ambtenaren, mobiliteit tussen en binnen organisaties en een gezonde verdeling tussen jong en oud.

De minister gaf aan de aanbevelingen te gaan lezen en gaf ook nog een korte boodschap mee aan de jonge ambtenaren van Nederland. “Ik ben ontzettend trots op de Nederlandse ambtenaren, we hebben gewoon ontzettend goede mensen in alle lagen van de overheid”, aldus Stef Blok, “In de Futour filmpjes zag ik de open en kritische geest van de jonge ambtenaar terug. Houd dat vast!”

Hij wil de jonge mensen aan het begin van hun carrière ook iets meegeven: “Ik zag veel ambitie terug in de filmpjes. Ik vind het heel belangrijk dat jonge mensen ervaring opdoen bij verschillende organisaties. Bij de benoeming van een nieuwe topambtenaar kijk ik altijd naar ervaring binnen de overheid maar ook bijvoorbeeld naar werkervaring in de zorg of het bedrijfsleven.” De minister draagt dit zelf uit, maar roept ook de jonge ambtenaren op: “Maak zelf stappen en zorg dat je niet stilstaat. Jullie zijn de zuurstof van de organisatie!”

Binnenkort komen de filmpjes van #futour15 online. Houd onze website en sociale media in de gaten!

Leave a Comment