Nomineer je kandidaat voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar!

Elk jaar organiseert FUTUR de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit jaar is het thema ‘over grenzen’. Dat thema hebben we gekozen omdat overheden steeds meer samenwerken met andere overheidsorganisaties, maatschappelijke partners en inwoners. Er ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden waarvan jonge ambtenaren slim gebruik kunnen maken. Het thema ‘Over grenzen’ gaat daarom ook over de uitdaging van jonge ambtenaren om over de grenzen van hun eigen rol te kijken; hoe kan je echt het verschil maken?

De winnaar mag zich een jaar lang Jonge Ambtenaar van het Jaar noemen. Hij of zij staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Met het winnen van de eervolle titel ontvangt de Jonge Ambtenaar van het Jaar ook een prachtig kunstwerk én een fantastische ervaringsprijs. Naast de titel JAvhJ, die wordt gekozen door een zeer gerenommeerde vakjury, wordt ook de publieksprijs weer vergeven.

De nominatieperiode voor Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017 is gesloten. Op 7 oktober worden tijdens de Ambtenaar 2.0 dag in Hoofddorp de tien genomineerden bekend gemaakt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stichting FUTUR, via info@futur.nl.

Tijdlijn

Uit alle aanmeldingen worden begin oktober 10 genomineerden uitgekozen die deel mogen nemen aan de selectiedag. De volgende data zijn voor de verdere procedure gepland:

Op vrijdagochtend 7 oktober 2016 worden de 10 genomineerden bekend gemaakt tijdens het Ambtenaar 2.0 evenement in Hoofddorp.

Op vrijdag 4 november 2016 vindt een selectiedag plaats met 10 genomineerde kandidaten, hieruit worden 4 finalisten gekozen voor de finale. Details over de selectiedag volgen nog.

Op maandag 14 november 2016 maken wij de vier finalisten bekend tijdens de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar in de Ridderzaal in Den Haag.

De finale vindt plaats tijdens de feestelijke verkiezingsavond Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017 op donderdag 19 januari 2017 in de Winkel van Sinkel in Utrecht.

De winnaar van 2016!

Het afgelopen jaar mocht Souhail Chaghouani zich een jaar lang Jonge Ambtenaar van het Jaar noemen.

Souhail Chaghouani, die werkt als Teamcoördinator Financieel beleid en beheer voor de gemeente Baarn, werd tijdens het Verkiezingsfeest in Theater Aan de Schie in Schiedam als winnaar gekozen en liet daarbij Ellen de Milliano, Jorrit Blaas en Mark Brouwer achter zich.

Juryvoorzitter José Manshanden legt uit waarom de jury koos voor Chaghouani: ‘Souhail is iemand die de hele avond spannend bleef. Iemand die steeds weet te verrassen. En vooral iemand die op hele verschillende niveaus verbindingen legt: rationeel, emotioneel en maatschappelijk.’

Souhail Chaghouani (profielfoto)

Finalisten 2016

Kapitein der Mariniers Mark Brouwer werd met de meerderheid van ruim 5.000 stemmen de winnaar van de publieksprijs. Hij mocht gebruik maken van een opleidingscheque van 5.000 euro van de bestuursacademie. Alle vier de finalisten ontvingen een coachingstraject met de Overheidsmanagers van het Jaar, aangeboden door de Stichting Overheidsmanager van het Jaar en Conclusion.

Mark Brouwer

Mark Brouwer (profielfoto)

Ellen de Milliano

Ellen de Milliano

Jorrit Blaas

Jorrit Blaas (profielfoto)