Vrijdag 10 november was de selectiedag voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing. De tien kandidaten die in de race zijn voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar kwamen samen op het kantoor van JS Consultancy in Den Haag.

Op basis van onder andere individuele gesprekken en groepsopdrachten zijn de vier finalisten gekozen. Er is gekeken naar hun empathisch vermogen, overtuigingskracht, innovatiekracht en hun moed. De jury bestond uit deskundigen van JS Consultancy Esther Dijkstra en Jesse Geul, programmamanager bij het A+O fonds Mireille Stuart, de huidige Jonge Ambtenaar van het Jaar Teun Meulepas, oud-bestuurslid Remco de Nooijer en onze voorzitter, Emke Westra.

De selectiedag maakt onderdeel uit van het langere traject naar  de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit jaar is FUTUR op zoek naar verandervoerders; jonge professionals die het werk net even anders aanpakken of die op innovatieve wijze werken aan maatschappelijke thema’s. Tijdens de overheidsawards op 20 november worden de vier finalisten bekend gemaakt. Die vier gaan strijden om de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar op 18 januari in Rotterdam.