We gaan naar Groningen! Op 22 februari  is onze gast in ‘Futur ontmoet…’ Max van den Berg, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen. Deze tweede editie van ‘Futur ontmoet…’ organiseren we samen met JANN ( het Jonge Ambtenaren Noord Nederland) en vindt plaats in de Bovenkamer van Groningen. De start is om 20:00 uur, inloop is vanaf 19:30 uur. De presentator van dienst is Wybren Jorritsma, de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2013.

Wethouder, partijvoorzitter, CvdK

Max van den Berg werd op slechts 24-jarige leeftijd wethouder van de gemeente Groningen namens de PvdA. Voor die partij is hij altijd actief gebleven, onder meer als partijvoorzitter. Pas geleden werd hij benoemd als de nieuwe voorzitter van de commissie die kandidaat-Kamerleden zoekt voor de PvdA. Het meest bekend is hij toch wel om zijn rol als Commissaris van de Koning, vooral om zijn betrokkenheid bij het aardbevingsdossier.

Naderend vertrek

In 2016 vertrekt Max van den Berg als Commissaris van de Koning. Zijn indrukwekkende CV biedt genoeg aanknopingspunten voor een heel interessant vraaggesprek op 22 februari. Ben je benieuwd hoe hij het aardbevingsdossier heeft aangepakt? Of hoe het was om op zijn 24ste wethouder te zijn? Of waar hij op let bij het selecteren van kandidaat-Kamerleden? Welke vraag heb jij hem altijd al willen stellen? Schrijf je snel in en grijp je kans!

Samenwerking met JANN

We zijn blij dat we weer een partner hebben gevonden die samen met ons ‘Futur ontmoet…’ organiseert. Zo werkten we tijdens de eerste editie samen met Haagsch College en doen we dat nu met JANN. Futur werkt hard om een brug te slaan tussen verschillende (kennis)netwerken. Als landelijk netwerk voor jonge ambtenaren zet Futur zich in om overal de meerwaarde van jonge ambtenaren voor de publieke sector onder de aandacht te brengen. Wil jij met jouw netwerk ook samenwerken met Futur en samen ‘Futur ontmoet…’organiseren? Laat het ons even weten!

Leave a Comment