In samenwerking met Haagsch College…

Op 19 oktober ontmoet Futur in samenwerking met Haagsch College Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. De eerste editie van ‘Futur ontmoet…’ vindt plaats in Nieuwspoort en start om 20:00 uur (inloop 19.30 uur). Onder leiding van Vincent Rietbergen van het Haagsch College mogen aanwezigen een avond lang vragen stellen aan Dick Schoof. Let op: er is slechts plek voor 80 aanmeldingen, dus op tijd inschrijven is aan te raden! Aanmelden is gratis en kan hier. Je kan tot maximaal vijf mensen tegelijkertijd aanmelden.

Nieuwe activiteit

‘Futur ontmoet…’ is een nieuwe activiteit van Futur, het landelijke jonge ambtenaren netwerk van en voor jonge mensen in de publieke sector. In samenwerking met een partnerorganisatie organiseert Futur gesprekken tussen bekende en invloedrijke Nederlanders en jonge ambtenaren. Op een kleinschalige manier biedt Futur de aanwezigen de mogelijkheid een avond lang vragen af te vuren op de gast van de avond. Futur ontmoet… Dick Schoof is dus de eerste, maar zeker niet de laatste “Futur ontmoet…”

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

Precies 2,5 jaar is Dick Schoof nu Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De NCTV is een Directeur-Generaal (DG) van het ministerie van Veiligheid en Justitie, met een coördinerende taak in het beschermen van de nationale veiligheid en – als het er op aankomt  – het beheersen van nationale crises. Zo is hij het afgelopen jaar geconfronteerd met het neerstorten van MH17, de aanhoudende Jihadistische dreiging  en met dagelijkse cyberaanvallen tegen het Nederlandse bedrijfsleven.

Opvallend aan Schoof is dat hij, in tegenstelling tot andere DG’s, ook het publieke gezicht is van zijn organisatie en vaak onderdeel uitmaakt van de actualiteit en publieke beeldvorming. Wat betekent dat voor het werk van de NCTV? En hoe ziet hij zelf zijn rol als veiligheidscoördinator en als crisiscoördinator? Op 19 oktober is er alle gelegenheid om het hem te vragen.

Samenwerking met Haagsch College

‘Futur ontmoet’ vindt elke editie plaats in samenwerking met een partner. In dit geval is dat het Haagsch College, waarmee Futur al langere tijd goed contact heeft. Haagsch College organiseert ‘nieuws colleges’ vanuit het hart van politiek Den Haag. Eerder gaven o.a. Constantijn van Oranje, Jan Peter Balkenende en Alexander Rinnooy Kan een Haagsch College. Voor een volgende “Futur ontmoet…” zoeken we uiteraard weer naar een partnerorganisatie. Wil jij samen met ons invloedrijke Nederlanders aan de tand voelen? Organiseer dan samen met ons de volgende editie van “Futur ontmoet…” in jouw regio, stad of gemeente!

 

Leave a Comment